6 waardevolle data-gebaseerde tips over hoe te slagen bij online dating

Sharing is caring!

De zomer kan een goed moment zijn om een nieuwe relatie te beginnen. Misschien is het die slepende ‘school’s out’-mentaliteit waardoor we ons jong en zorgeloos voelen.

Of, hey, misschien is het dat mensen er beter uitzien als ze niet zijn gebundeld in een oversized coltrui.

Datingsite Match vertelde Business Insider dat juli vaak een van de drukste maanden is. De belangrijkste wetenschappelijke adviseur van Match, Helen Fisher, zei dat dit misschien komt omdat de zomer het paarseizoen is in veel soorten – en hoewel mensen het hele jaar door broeden, “geeft toenemend licht ons een zonnige persoonlijkheid en meer energie en optimisme – wat allemaal zou kunnen onze seksualiteit vergroten. ”

Als je erover denkt om in de nabije toekomst lid te worden van een datingsite, en als je enigszins bang bent voor het vooruitzicht om duizenden nabijgelegen wedstrijden te doorwaden in de hoop iemand fatsoenlijk te vinden (die ook denkt dat je fatsoenlijk bent), we hebben je gedekt.

Hieronder hebben we enkele van de meest praktische online datingadviezen verzameld die we het afgelopen jaar hebben gepubliceerd. Lees verder om de kneepjes van het vak te leren – en de grootste fouten om te vermijden.

Kies een foto waar u ruimte inneemt

Onderzoek suggereert dat we ons meer aangetrokken voelen tot mensen in uitgestrekte – in tegenstelling tot gecontracteerde – houdingen, zelfs als we het ons niet bewust realiseren.

Mannen lijken vooral aantrekkelijker voor vrouwen wanneer ze hun armen omhoog houden in een “V”, reiken naar iets te grijpen, of staan in een andere uitgestrekte positie.

Wat je ook doet, vermijd het kiezen van een profielfoto waar je je armen over elkaar legt of voorover gebogen.

Kies geen foto waarop je je gezicht bedekt

De interne socioloog van Tinder, Jess Carbino, vertelde Business Insider dat een van de grootste fouten die Tinder-gebruikers maken het verbergen van hun gezicht in hun profielfoto is. Dat omvat het dragen van een bril of zonnebril, of zelfs een hoed.

Dezelfde logica is waarschijnlijk van toepassing op gebruikers van andere datingservices.

Volgens Carbino gebruiken we de gezichten van mensen om te oordelen over hun persoonlijkheid, die soms (maar niet altijd) nauwkeurig zijn.

Dus als mensen je gezicht niet volledig kunnen zien, kunnen ze bijvoorbeeld niet beoordelen of je extravert of vriendelijk bent. Dit betekent dat ze misschien gewoon doorgaan naar de volgende optie.

Neem een vraag op in uw profiel

Carbino vertelde Business Insider ook dat het toevoegen van een vraag aan je profiel het voor iemand gemakkelijker kan maken je een bericht te sturen, omdat ze al iets hebben om over te praten.

Als u bijvoorbeeld in uw profiel vermeldt dat u graag reist, vermeld dan een paar plaatsen waar u bent geweest en vraag vervolgens: “Wat is uw volgende bestemming?”

Als je een kunstliefhebber bent, citeer dan kunstenaars wiens werk je leuk vindt en vraag dan: “Wie is je favoriete kunstenaar?”

Als je een vrouw bent, neem dan het initiatief om een man een bericht te sturen

Recente gegevens van OKCupid suggereren dat vrouwen (degenen die toch met mannen willen daten) het veel beter doen als ze de moed verzamelen om mannen een boodschap te sturen.

OKCupid ontdekte zelfs dat vrouwen 2,5 keer meer kans hebben op een reactie op hun berichten dan mannen.

Bovendien vinden vrouwen die het eerste bericht sturen, aantrekkelijkere mannen dan vrouwen die wachten op een man om hen te pingen, aldus het rapport.

Dat komt omdat vrouwen over het algemeen mannen berichten sturen die vijf punten aantrekkelijker zijn (zoals beoordeeld door OKCupid-gebruikers) dan ze zijn, terwijl ze doorgaans berichten ontvangen van mannen die zeven punten minder aantrekkelijk zijn dan ze zijn.

Interessant is dat OKCupid ook ontdekte dat mannen 3,5 keer het aantal berichten sturen dat vrouwen sturen, wat erop wijst dat weinig vrouwen zich bewust zijn van de voordelen van intensiever optreden.

Dat komt mogelijk door het aanhoudende sociale stigma dat vrouwen de eerste stap zetten. Whitney Wolfe, de oprichter van dating-app Bumble, waarop vrouwen mannen kunnen berichten, maar niet andersom, vertelde Sophia Amoruso:

“Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik op de universiteit verliefd was op een man, of ik dacht dat een man schattig was, en ik zou hem sms’en en mijn vrienden zouden zeggen: ‘Je hebt gewoon de ultieme zonde begaan.’ Zoals: ‘Wat heb je gedaan? Heb je hem eerst een sms gestuurd?’ ”

Wolfe ging verder: “Nee, dank u. Het is zo verouderd en het is zo nodig dat er iets binnenkomt en ‘genoeg’ zegt.”

Plaats geen selfie

Zoals Nathan McAlone van Business Insider meldde, hadden selfies 40 procent minder kans om een like te ontvangen op de dating-app Hinge.

Besteed tijd en moeite aan het maken van uw profiel

Hoe meer je steekt in je online datingervaring, hoe meer je eruit haalt. Zo simpel is het.

Uit gegevens van PlentyofFish blijkt dat gebruikers gemiddeld ongeveer 10 minuten besteden aan het maken van hun profiel – maar degenen die ongeveer 20 minuten besteden, hebben twee keer zoveel kans om de site te verlaten in een relatie.

Bovendien hebben POF-gebruikers die details en foto’s aan hun profiel toevoegen vier keer meer kans om iemand op de site te ontmoeten dan gebruikers met minimale details en geen afbeeldingen.

Detail kan van alles betekenen, van de sporten die je leuk vindt, tot de dingen die je leuk vindt, tot de talen die je spreekt. Het gaat erom mensen iets te geven om met je over te praten.

Er is geen tekort aan datingsites, dus je zult zeker wel eentje vinden die bij jouw wensen past, want niet een ieder is op zoek naar een conventionele relatie. Zo zijn er casual dating, Christian dating, vreemdgaan dating en nog veel meer andere datingsites die best uniek zijn.