Hoe houdt je in de warme zomer je telefoon koel

Sharing is caring!

Oververhitting van je telefoon is een echt probleem; een oververhitte telefoon kan batterij- en systeemproblemen veroorzaken. Hier leest u hoe u uw telefoon kunt afkoelen. Als je telefoon regelmatig oververhit raakt, heb je een probleem. Een hete telefoon kan uw batterij beschadigen en uw systeem-op-een-chip beschadigen, het delicate besturingssysteem dat uw telefoon functioneel houdt. Dit probleem hebben we ook uitgebreid besproken in de Galaxy S9 review.

Als je moeite hebt om je telefoon koel te houden, gebruik dan regelmatig de CPU Cooler-functie. CPU Cooler lokaliseert de apps die op de achtergrond van uw telefoon worden uitgevoerd en die ervoor zorgen dat de temperatuur van uw telefoon daalt.

Met name de mensen die beschikken over een oudere Samsung Galaxy S8 ervaren problemen met een oververhitte telefoon in de zomer. Een CPU-koeler is de beste manier om je telefoon snel af te koelen, maar als je echt moeite hebt om je telefoon koel te houden, wil je waarschijnlijk meerdere afkoel methoden proberen. Hier zijn er 4

Leg je telefoon op een plek die koel is

Je telefoon raakt sneller oververhit als je hem op een warme dag op een zonnige vensterbank of in het dashboardkastje van je auto opbergt. Als je je telefoon uit deze hete omgevingen haalt, kan deze onmiddellijk afkoelen – probeer hem in een donkere kamer te plaatsen of zelfs af te koelen met een ventilator. Plaats het echter nooit in de vriezer of koelkast. Koude temperaturen kunnen ook je telefoon beschadigen.

Verwijder apps die je niet gebruikt en update apps

Zelfs als u ze niet gebruikt, worden apps vaak uitgevoerd en bijgewerkt op de achtergrond van uw telefoon, waardoor uw telefoon harder werkt dan nodig. Verwijder deze ongewenste apps in plaats van ze op uw telefoon te laten rondhangen. Zorg er ook voor dat u uw oudere apps bijwerkt. Ontwikkelaars brengen vaak updates uit die oververhitting voorkomen.

Spelen van spelletjes en gebruik van de camera zorgt voor overhitting

Het spelen van games vereist veel werk van de kant van je telefoon, dus het kan je apparaat echt opwarmen. Hetzelfde geldt voor het maken van foto’s, vooral foto’s met een hoge resolutie. Als je van deze activiteiten geniet, probeer dan een timer in te stellen om te beperken hoe lang je wordt opgezogen in het spelen van games of fotografie – dit zijn enkele van de grootste redenen waarom apparaten oververhit raken.

Probeer niet twee apparaten op elkaar te leggen

Hoewel het handig kan zijn om je telefoon en tablet op elkaar te stapelen op je bureau of in je tas, doe het niet. Meerdere apparaten die in de buurt van elkaar werken, kunnen ze allemaal opwarmen.

Dit zijn een paar eenvoudige stappen om te voorkomen dat uw telefoon opwarmt en uw batterij en besturingssysteem beschadigt. Vergeet niet dat het koel houden van uw telefoon zijn levensduur kan verlengen.